موسسه سنین CNIN Institute

مقدمه سرطان مری

Introduction to Esophagus Cancer


 

سرطان مری جزء بیماری های ویرانگر دسته بندی می شود. بنا به آخرین آمار در سرتا سر جهان، این بیماری ششمین عامل مرگ و میر در بین انواع سرطان ها شناخته می شود. اما برخی از بیماران نیز می توانند سلامت و بهبودی خود را باز یابند.

میزان بروز سرطان مری در آقایان 4 برابر خانم ها است و بیشتر در دهه 6 و 7 زندگی بروز پیدا می کند و در افراد بالای 65 سال خطر این سرطان 20 برابر افزایش پیدا می کند.

در مبتلایان به این بیماری درصد زنده ماندن 5ساله حدود 15 درصد است و کسانی که گره های لنفاویشان درگیر نشده است شرایط بهتری دارند.

سرطان مری زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های سرطانی در مری توسعه پیدا می­کنند. مری یک ساختار لوله‌ای است که از گلو به شکمتان می‌آید و غذا از دهان به مری و سپس به معده می­رود. سرطان از پوشش داخلی مری شروع می‌شود و می‌تواند در سراسر لایه‌های دیگر مری و دیگر قسمت‌های بدن گسترش یابد (متاستاز).

 


انواع سرطان مری

Esophagus Cancer Types


 

دو نوع اصلی از سرطان مری وجود دارد، که هردو نوع این سرطان در مردان بیشتر دیده می شود.

  • کارسینوم سلول سنگفرشی مری (SCC):

سلول‌های سنگفرشی در قسمت درونی مری ردیف شده­ اند و سرطان‌های حاصل از سلول‌های سنگفرشی می‌تواند در تمام طول مری اتفاق بیفتد اما بیشتر در نیمه فوقانی مری دیده می شود.

 

  • آدنوکارسینوم مری:

این سرطان از سلول‌های غده ای تشکیل می‌شود. نوع آدنوکارسینوم بیشتر در اثر بازگشت اسید به مری رخ می دهد. بازگشت اسید به مری باعث می شود بافت پوشاننده مری (سلول‌های سنگفرشی) داخل مری از حالت عادی خارج شود و به حالت غیر طبیعی (سلول‌های غده ای غیرطبیعی شبیه سلول های پوشش روده ها) در آید که این می تواند مقدمه سرطان مری باشد. این اتفاق به‌ طور معمول در قسمت پایین­ مری در نزدیکی معده (محل اتصال مری به معده) رخ می دهد و بر این باورند که عمدتاً مربوط به اسیدی است که از معده به­ مری بر می گردد.

 

"اگر سوالی دارید، بپرسید."

 


منبع:   American Cancer Society 2017   
WebMD Medical Reference Reviewed by Louise Chang, MD on January 15, 2018      
مترجم: فاطمه عرفانی، کارشناس زبان انگلیسی
 
منبع: Medscape 2018
گردآورنده: محمد خواجه، دانشجوی پزشکی
 
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی

سرطان های اعضای بدن