موسسه سنین CNIN Institute

پیش آگهی سرطان تخمدان

Ovary Cancer Prognosis


 

بقای سرطان تخمدان، بر اساس مرحله بیماری:

پزشکان اغلب از آمار مربوط به طول عمر بیماران مرحله مشخصی از سرطان بعنوان روش استاندارد تعیین چشم انداز زندگی، استفاده می کنند. برخی از افراد مبتلا به سرطان ممکن است بخواهند آمار طول عمر و بقای دیگر مبتلایان در موقعیت های مشابه را بدانند در حالی که برخی دیگر ممکن است تمایلی به دانستن این آمار نداشته باشند. اگر تصمیم گرفته اید که نمی خواهید چنین آماری را بدانید، خواندن مقاله را اینجا متوقف کرده و به سراغ بخش بعدی بروید.

میزان بقای 5 ساله به درصد بیمارانی که حداقل 5 سال بعد از تشخیص سرطان عمر می کنند اشاره دارد. البته، بسیاری از آنها بیش از 5 سال زندگی می کنند (و حتی درمان می شوند).

نرخ بقای نسبی پنج ساله فرض می کند که برخی از مبتلایان به دلایل دیگر می میرند و میزان بقای ناشی از سرطان را ارزیابی می کند. این روش یک رویکرد دقیق تر برای درک تاثیر سرطان بر طول عمر است.

پزشکان به منظور دستیابی به میزان بقاء 5 ساله، باید به افرادی که حداقل 5 سال قبل درمان شده اند، توجه نمایند. غیر از این هیچ شواهد و مستنداتی در مورد میزان طول عمر مبتلایان به سرطان تخمدان وجود ندارد.

میزان طول عمر تعداد زیادی از افراد مبتلا به این بیماری مشابه است، اما آنها نمی توانند پیش بینی کنند که در هر مورد فرد چه اتفاقی رخ خواهد داد. بسیاری از عوامل دیگر می توانند زندگی آتی فرد را تحت تاثیر قرار دهند، مانند سلامت عمومی، پیشرفت سرطان، درمان دریافت شده و اینکه سرطان چگونه به درمان پاسخ می دهد. پزشک شما می تواند به شما بگوید که چگونه اعداد زیر می تواند برای شما اعمال شود، زیرا او با جنبه های مختلف وضعیت سلامتی شما آشنا است.

برای همه انواع سرطان تخمدان، بقای نسبی 5 ساله 45٪ است. زنان جوانتری که قبل از 65 سالگی سرطان در آنها تشخیص داده می شود وضعیت بهتری در مقایسه با زنان مسن تر دارند. اگر سرطان تخمدان قبل از اینکه سرطان از تخمدان خارج شود (مرحله IA و IB) و گسترش پیدا کند تحت درمان قرار گیرد، میزان بقای 5 ساله 92٪ است. با این حال، تنها 15٪ از تمام سرطان های تخمدان در مرحله اولیه تشخیص داده می شوند.

میزان بقا برای انواع مختلف سرطان تخمدان ارائه شده است. این داده ها از مؤسسه ملی سرطان، پایگاه داده SEER به دست آمده و مربوط به افرادی است که بیماری آنها طی سال های 2004 تا 2010 تشخیص داده شده است. آخرین نشست FIGO در ژانویه سال 2014 منتشر شد و بنابراین آمار بقا براساس این سیستم مرحله بندی در دسترس نیست. بنابراین اعداد ارائه شده در این سیستم که در ادامه ارائه شده است بر اساس نسخه قبلی این سیستم می باشد.

پیش آگهی سرطان تخمدان اپیتلیال مهاجم:

مرحله میزان بقای 5 ساله
I
90%
IA
94% 
IB
92%
IC
85%
II
70%
IIA
78%
IIB
73%
III
39%
IIIA
59%
IIIB
52%
IIIC
39%
IV
17%
 

پیش آگهی تومورهای استرومال ((stromal تخمدان:

مرحله
میزان بقای 5 ساله
I
95%
II
78%
III
65%
IV
35%
 

پیش آگهی تومورهای سلول های زایای (ژرم سل) تخمدان:

مرحله
میزان بقای 5 ساله
I
98%
II
94%
III
87%
IV
69%
 

پیش آگهی کارسینوم سلولهای پوششی (اپیتلیال) لوله فالوپ:

مرحله
میزان بقای 5 ساله
I
87%
II
86%
III
52%
IV
40%
 
 
 

مترجم: مریم کریمی مخصوص، کارشناس ترجمه زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی

سرطان های اعضای بدن

««ما می دانیم که این آمارها ممکنست برای شما کمی گیج کننده باشد و منجر به ایجاد سوالهای بیشتری شود. این را بدانید که این آمارها نمی توانند به شما بگویند که شما چقدر زنده می مانید، برای شفافیت بیشتر با پزشکتان که با شرایط ویژه شما آشنا است صحبت نمایید و نظر وی را جویا شوید.»»