موسسه سنین CNIN Institute

قهوه و خطر سرطان (مورد تردید)

Coffee & Cancer Risk (Indefinite)


 

ارتباطى بين سرطان پانكراس و نوشيدن قهوه كه قبلاً بسيار بر آن تاكيد می شد وجود ندارد و با مطالعات اخير غير محتمل اعلام شده است. هيچ مدركى دال بر اينكه قهوه يا كافيين حاصل از آن بر خطر سرطان بيافزايد، وجود ندارد.

 

منبع:  2017 American Cancer Society
مترجم: نادر قطمیری، کارشناس زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی

ریسک فاکتورهای سرطان

سرطان در اثر تغییرات ژنتیکی ایجاد می شود. این تغییرات منجربه رشد کنترل نشده سلول ها می شود. اغلب این تغییرات ژنتیکی غیر خانوادگی (تک گیر) است نه ارثی و خانوادگی. عامل بروز این تغییرات ژنتیکی فاکتورهای محیطی است. فاکتور محیطی یعنی هر عامل خارج از بدن انسان که بر بدن انسان تاثیر می گذارد که شامل فاکتورهای فیزیکی (آلودگی هوا، نور خورشید، ...) و شیوه زندگی (بی تحرکی، ...) و رفتارهای ما (تغذیه، ...) می شود. به دلیل ابهامات مطالعات علت شناسی، سرطانزایی اغلب فاکتورهای محیطی مورد تردید است.