موسسه سنین CNIN Institute

علف كش/حشره كش و ریسک سرطان

Herbicide/Insecticide & Cancer Risk


 

استفاده از علف كش و حشره كش، درصنعت و كشاورزى احتياج به دقت زيادى دارد تا خودشان ايجاد مسموميت ننمايند. مقادير اندكى از اين مواد بطور سيستميك وارد سبزى و ميوه مي شود اما چون ميوه و سبزى تاثير خوبى بر روى سرطان دارند، اين مقدار اندك مهم نيست. ميوه وسبزى بايد خوب شسته شوند تا اثرات اين سموم از روى آنها پاك شود.

علف کش های حاوی اسید فنوکسی استاتیک در دوزهای بالا (برای مثال افرادی که در مزارع کار می کنند) ممکنست یکی از عوامل خطر سارکوم بافت نرم باشند. هیچ مستنداتی برای اثبات اینکه علف کش ها و حشره کش های در دسترس عموم مردم باعث ابتلا به سارکوم شود، بدست نیامده است.

 

 منبع: 2017 American Cancer Society 
مترجم: فاطمه عرفانی، کارشناس زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی

ریسک فاکتورهای سرطان

سرطان در اثر تغییرات ژنتیکی ایجاد می شود. این تغییرات منجربه رشد کنترل نشده سلول ها می شود. اغلب این تغییرات ژنتیکی غیر خانوادگی (تک گیر) است نه ارثی و خانوادگی. عامل بروز این تغییرات ژنتیکی فاکتورهای محیطی است. فاکتور محیطی یعنی هر عامل خارج از بدن انسان که بر بدن انسان تاثیر می گذارد که شامل فاکتورهای فیزیکی (آلودگی هوا، نور خورشید، ...) و شیوه زندگی (بی تحرکی، ...) و رفتارهای ما (تغذیه، ...) می شود. به دلیل ابهامات مطالعات علت شناسی، سرطانزایی اغلب فاکتورهای محیطی مورد تردید است.