موسسه سنین CNIN Institute

علل عفونی و خطر سرطان

Infectious Causes & Cancer Risk


 

اگر چه از برخی ریسک فاکتورها می توان اجتاب ورزید اما برخی مانند سن غیر قابل اجتناب است. ممکنست محدود نمودن ریسک فاکتورهای قابل اجتناب ریسک ایجاد انواع خاصی از سرطان را کم کند.

 

کپک ها و ریسک سرطان:

بعضی از کپک­ها که در حبوبات و بادام ­زمینی رشد می­ کنند موجب تولید آفلاتوکسین می ­شوند که می­ تواند دلیل وجود سرطان­ها در آسیا و آفریقا باشد.

بنابراین:

«حبوبات، آجیل و دانه­ های روغنی را در ظروف دربسته و خشک نگاه دارید و اگر دچار کپ ک­زدگی شدند، آنها را دور بریزید.»

 


منبع:  2017 American Cancer Society
مترجم: نادر قطمیری، کارشناس زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی

ریسک فاکتورهای سرطان

سرطان در اثر تغییرات ژنتیکی ایجاد می شود. این تغییرات منجربه رشد کنترل نشده سلول ها می شود. اغلب این تغییرات ژنتیکی غیر خانوادگی (تک گیر) است نه ارثی و خانوادگی. عامل بروز این تغییرات ژنتیکی فاکتورهای محیطی است. فاکتور محیطی یعنی هر عامل خارج از بدن انسان که بر بدن انسان تاثیر می گذارد که شامل فاکتورهای فیزیکی (آلودگی هوا، نور خورشید، ...) و شیوه زندگی (بی تحرکی، ...) و رفتارهای ما (تغذیه، ...) می شود. به دلیل ابهامات مطالعات علت شناسی، سرطانزایی اغلب فاکتورهای محیطی مورد تردید است.