موسسه سنین CNIN Institute

مقدمه لنفوم منتل سل (MCL)

Introduction to Mantle Cell (MCL) Lymphoma


 

حدود 5  درصد لنفوم ها، از نوع لنفوم سلول منتل است. MCL  در مردها شایعتر از زنها است و اغلب در افراد بالای 60 سال دیده می شود. زمان تشخیص MCL، معمولا بیماری در غدد لنفاوی، مغز استخوان و اغلب طحال منتشر شده است.

لنفوم منتل سل یک نوع سرطان گلبول های سفید (سلول های کمک کننده به بدن برای مبارزه با عفونت ها) است. این نوع لنفوما از دسته لنفوم های غیرهوچکین می باشند. شما ممکن است از دکترتان بشنوید که در وضعیتی قرار گرفته اید که به یک لنفوم غیر هوچکین مبتلا شده اید. این سرطان ها در حقیقت سرطان لنفوسیت ها نوعی از سرطان گلبول های سفید خون هستند.

لنفوسیت ها در گره های لنفاوی شما، غدد سطح نخاع گردن، کشاله ران، زیر بغل و سایر نقاطی که بخشی از سیستم ایمنی بدن شما هستند، یافت می شوند.

اگر مبتلا به لنفوم منتل سل شده اید، برخی از لنفوسیت های شما، که لنفوسیت های "B-cell" نامیده می شوند، به سلول های سرطانی تبدیل  شده اند. این بدان معنی است که آنها به سرعت و بدون کنترل تکثیر می شوند.

این سلول های سرطانی شروع به تشکیل تومور در گره های لنفاوی شما می کنند. آنها ممکن است به خون، دیگر گره های لنفاوی و همچنین مغز استخوان (مرکز نرم داخل استخوان که در آن سلول های خونی تولید می شوند)، دستگاه گوارش، طحال و کبد، گسترش یابند.

در اغلب موارد لنفوم های منتل سل زمانی تشخیص داده می شوند که به سایر قسمت های بدن شما گسترش یافته اند. اگر چه در اکثر موارد این بیماری نمی تواند درمان شود، اما درمان و پشتیبانی می تواند به شما کمک کند که زندگی طولانی تر و بهتری داشته باشید. محققان به دنبال درمان های جدیدی می گردند که بتواند دستاوردهایی بیش از این داشته باشد.

طبیعی است که در مورد هر شرایط جدی نگران شوید و سوالاتی داشته باشید، درباره گزینه های درمان خود اطلاعاتی کسب کنید و انتظار داشته باشید تا از سوی خانواده و دوستان خود حمایت شوید. آنها می توانند به شما در مقابله با چالش های عاطفی و جسمی کمک کنند.

 

چه سوالاتی را از پزشک بپرسم؟

  • لنفوم منتل سل من در چه مرحله ای قرار دارد؟ چقدر سریع رشد می کند؟
  • آیا من اکنون به درمان نیاز دارم یا باید صبر کنم و ببینم چه پیش می آید؟
  • گزینه های درمان من چیست؟ کدام درمان را توصیه می کنید؟
  • عوارض جانبی احتمالی درمان چیست؟ چگونه می توان آنها را کنترل کرد؟
  • پس از پایان درمان به چه مراقبت هایی نیاز دارم و احتمال عود (بازگشت) سرطان چقدر است؟
 
 

منبع: WebMD 2018
مترجم: مریم کریمی، مترجم زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی