موسسه سنین CNIN Institute

مسایل حقوقی بیمار مبتلا به سرطان و مسافرت:

 

1. بیمه سفر چیست؟

بیمه سفر، بیمه‌ای است که برای پوشش هزینه‌های پزشکی، لغو سفر، گم‌کردن اسباب سفر، سوانح هوایی و دیگر خسارات وارده در زمان سفر، هم در سطح بین‌المللی و هم در سطح داخلی، درنظرگرفته‌ شده است.

 

2. آیا اگر مبتلا به سرطان باشم میتوانم بیمه سفر داشته باشم؟

بیمه سفر از همان زمان رزرو یک سفر برای پوشش کلی در طی آن سفر باید تهیه شود. لذا تمام اشخاص چه فرد سرطانی و چه غیره می تواندد بیمه سفر داشته باشند.

 

3. آیا اگر بخواهم بیمه سفر بگیرم باید افشا کنم که مبتلا به سرطان بوده ام؟

ابتلا یا اعلام ابتلا به سرطان خللی در اخذ این بیمه ایجاد نمی کند.

 

4. آیا میتوانم برای پوشش هزینه درمان سرطانم بیمه سفر بگیرم؟

بیمه سفر شامل شرایط پزشکی از پیش موجود و جراحی یا معالجه انتخابی نمی شود. با این وجود شرایط برخی از شرکت های بیمه متفاوت است مثلا در ازای پرداخت بیشتر در خصوص حملات ناگهانی آسم از پیش موجود خود را بیمه می کنید اما این مورد هم مجددا شامل بیمه برای درمان سرطان نمی شود.

 

5. پس از اینکه پزشک خبر سرطان خواهرم، را با مادرم در میان گذاشت، ایشان دچار سکته قلبی شدند، آیا می شود از پزشک مربوطه شکایت نمود؟

شاید تنها ماده که که بتوان تا حدی بر آن استدلال کرد ماده 499 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 باشد که می گوید:  هرگاه کسی دیگری را بترساند و آن شخص در اثر ترس بی اختیار فرار کند یا بدون اختیار حرکتی از او سر بزند که موجب ایراد صدمه بر خودش و دیگری شود ترساننده حسب تعریف جنایات عمدی و غیر عمدی مسوول است. فارق از بحث عمد و غیر عمد بودن، نمی توان این پزشک را مشمول این ماده دانست مگر اینکه پزشک می دانسته با گفتن این حرف طرف مقابل دچار سکته قلبی خواهد شد و با علم به این قضیه این حرف را زده باشد که در این صورت طبق بند پ ماده 290 قانون مجازات اسلامی مسئول است و در غیر این صورت که اینطور نیز به نظر می رسد وی مسئولیتی ندارد.

 

گرد آورنده: الهه السادات کسایی، دکترای حقوق