موسسه سنین CNIN Institute

قطع الکل و پیشگیری از سرطان


 

چرا برای پیشگیری از سرطان باید الکل را قطع کرد؟

الكل شانس ابتلا به سرطان دهان، حلق، حنجره، مرى، كبد، سينه ها، روده بزرگ و مقعد را افزايش مي دهد. مردان در هر روز نبايد بيش از دو پيك و زنان بيش از يك پِيك را بياشامند .يك پِيك شامل ١٢ اونس آبجو (٣٧٠ گرم) يا ٥ انس شراب (١٥٥ گرم) و ١/٥ انس ليكورهاى سنگين مانند: ويسكى، كنياك، جين و يا ودكا ... (Proof-80 ) ميباشد.

بهتر است زنانى كه ريسك بالاى سرطان پستان دارند، از نوشيدن الكل خوددارى نمايند.

تركيب نيكوتين با الكل بسيار مخرب تر از ضرر هر يك از اين دو ماده سمى ميباشد. مصرف الکل با دخانیات تداخل ایجاد می­کند و خطر ابتلا به سرطان دهان، حنجره و مری را چندین برابر افزایش می ­دهد. خصوصاً با دريافت هفتگى الكل، اگر چه حتى چند پِيك باشد، براى زنان با ريسك سرطان بالایی همراه است.

توصیه برای محدود کردن مصرف الکل با این استدلال که مصرف کم تا متوسط الکل ​​موجب کاهش خطر بیماری­های قلبی می شود صحیح نیست. علیرغم تأثیر بر قلب، انجمن قلب آمریکا می‌گوید هیچ دلیل قانع کننده­ ای وجود ندارد، بزرگسالانی که الکل مصرف نمی‌کنند به‌ منظور کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی شروع به  نوشیدن الکل  کنند، زیرا خطر ابتلا به بیماری­های قلبی می‌تواند به روشهای دیگر (از قبیل اجتناب از سیگار کشیدن، رژیم غذایی سالم، داشتن وزن سالم و فعالیت فیزیکی) هم کاهش یابد.

 

دستورالعمل غذایی امریکا برای مصرف الکل:

با توجه به دستورالعمل های غذایی ایالات متحده در سال 2010 برای آمریکایی ها، برخی ازگروه ها نباید نوشیدنی های الکلی داشته باشند. این ها شامل:

  • کودکان و نوجوانان.
  • افرادی که نمی توانند نوشیدن الکل را محدود کنند یا افرادی که در حال ترک الکل هستند.
  • افراد با سابقه خانوادگی اعتیاد به الکل.
  • زنان باردار یا آنها که ممکن است باردار شوند.
  • افرادی که قصد رانندگی یا هدایت دستگاهی را دارند.
  • افرادی که در فعالیت های نیازمند دقت، مهارت و هماهنگی شرکت می کنند یا در شرایطی که نقض قضاوت می تواند موجب آسیب یا مرگ شود.
  • افرادی که از داروهای تجویزی یا بدون نسخه استفاده می کنند که با مصرف الکل تداخل دارد. 
  • افراد دارای شرایط خاص پزشکی (مانند بیماری کبد یا پانکراتیت).

 

آيا شراب براى سلامتى مفید است؟

شايد براى مردان بالاى ٥٠ سال و زنان بالاى ٦٠ سال، نوشيدن متعادل الكل بر عروق قلب اثرات مفيدى، داشته باشد. اما در قياس با ريسك ايجاد سرطان آن، برترى ندارد، زیرا حتی مصرف مقادیر اندک الکل نیز خطر اعتیاد به آنرا دارد و برای کاهش ریسک وقایع قلبی عروقی راههای موثرتری هم وجود دارد." برای آگاهی بیشتر بخش)ریسک فاکتورهای سرطان: الکل و سرطان" در وبسایت سنین را ببینید).

 

نوشیدنی­ های الکلی منابع مهم انرژی هستند (7 کالری در گرم). بعضی افراد الکلی به طور معمول آنقدر غذا نمی­ خورند که ویتامین­ ها، مواد معدنی و پروتئین لازم بدن­شان تأمین شود. تعداد دیگری از مصرف­ کنندگان الکل به مقدار لازم غذا می­ خورند، در نتیجه اضافه وزن پیدا می­ کنند که این خود خطر دیگری است.

بنابراین توصیه می­ کنیم از نوشابه­ های الکلی استفاده نکنید و نویدنی­های غیرالکلی نظیر آب، آبمیوه، آب سبزیجات، آب معدنی و سودا را انتخاب کنید  .

 

توصیه انجمن سرطان امریکا درمورد الکل:

به عنوان بخشی از دستورالعمل های مربوط به تغذیه و فعالیت های جسمی برای پیشگیری از سرطان، انجمن سرطان آمریکا توصیه می کند:

افرادی که الکل مصرف می‌کنند باید مصرف خود را حداکثر به 2 بار نوشیدن در روز (برای مردان) و 1 بار در روز (برای زنان) محدود کنند و سپس قطع نمایند. محدودیت توصیه‌ شده برای زنان به دلیل اندازه کوچک‌ تر بدن و تجزیه آهسته ­تر الکل بیشتر است.

یکبار نوشیدن الکل بمقدار 12 اونس آبجو، 5 اونس شراب یا یک و نیم اونس از مشروب دارای 80 درصد الکل تعریف‌ شده است. ازلحاظ خطر ابتلا به سرطان، میزان الکل مصرف‌ شده مهم است نه نوع نوشیدنی الکلی.

این محدودیت‌های مصرف روزانه به این معنی نیست که شما می‌توانید الکل را در تعداد کمتری از روزهای هفته ولی با دوز بیشتر استفاده کنید، این امر می تواند موجب مشکلات سلامتی، اجتماعی و غیره شود.

مصرف الکل با انواع مختلف سرطان و سایر خطرات بهداشتی مرتبط است، اما مصرف الکل کمتر از حد متوسط ​​با خطر کمتر بیماری قلبی همراه است. با این حال، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دلیل نمی شود که افراد بزرگسال الکل را شروع کنند.

برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی راه های بسیاری وجود دارد، از جمله اجتناب از سیگار کشیدن، خوردن یک رژیم با چربی های اشباع و ترانس کم، داشتن وزن سالم، داشتن فعالیت جسمی و کنترل فشار خون و کلسترول.

 

منبع: 2017 American Cancer Society
مترجم: فاطمه عرفانی، کارشناس زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی