موسسه سنین CNIN Institute

مواد معدنی و پیشگیری از سرطان:

 

در مورد ارتباط مواد معدنی موجود در غذاها با سرطان به نتیجه قطعی دست نیافته ­ایم.

  • كلسيم و پیشگیری از سرطان:

مطالعات بسيارى خبر از تاثير غذاهاى پر كلسيم بر كاهش ريسك ابتلا به سرطان هاى روده اى-مقعدى (کولورکتال) دارند. مكمل هاى كلسيمى نيز در درمان پوليپ هاى مزمن روده موثر بوده اند، اما با افزايش شديد ريسك سرطان پروستات توام مي باشند. بنابراين مردان بايد مقدار مناسبى كلسيم از طريق غذا جذب نمايند و زنانی كه در خطر پوكى استخوانى قرار دارند، بايد از كلسيم كافى استفاده نمايند وآنرا از منابع غذايى دريافت دارند. مقدار ١٠٠٠ ميلى گرم روزانه، تا سن پنجاه سالگى و بعد از آن ١٢٠٠ ميلى گرم كافى مي باشد. محصولات لبنى سرشار از كلسيم هستند و بعضى از گياهان برگ تيره نيز منبع كلسيم محسوب مي شوند. كسانى كه منبع كلسيم آنان لبنيات است، بايد از محصولات كم چرب استفاده نموده تا از جذب چربى هاى اشباع جلوگيرى نمايند.

 

  • :سلنیوم و پیشگیری از سرطان

سلنيوم يك ماده معدنى است كه كمك می كند عملكرد دفاعى آنتى اكسيدان ها در بدن بهتر شود و احتمالاً ضد سرطان است. نتيجه بعضى تحقيقات دال بر موثر بودن سلنيوم در كاستن از ريسك سرطان هایى مثل ريه، كولون و پروستات می باشد. اما تحقيقات بالینی متعدد، در مورد مكمل هاى سلنيوم چنين نتيجه اى را بدست نداده اند، چون حاشيه امن بين مقدار مضر و مقدار مفيد بسيار باريك است،  مقدار روزانه نباید از ١٠٠ ميكرو گرم بيشتر باشد ،(مقادير بالا، خود سرطانزا است). شواهدی وجود دارد که «سلینیوم» در محدود کردن پیشرفت سرطان مؤثر است.

 

منبع:  2017 American Cancer Society
مترجم: نادر قطمیری، کارشناس زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی