موسسه سنین CNIN Institute

ماهى و پیشگیری از سرطان


 

ماهى منبعی عالى از اسيد چرب امگا-٣ مي باشد. مطالعه بر روى جانوران نشان داده كه احتمالاً اين اسيد هاى چرب از تشكيل سرطان پيشگيرى نموده و يا رشد آن را كند می نمايد. اما مطالعه معتبری انجام نشده که نشان دهد بر ريسك ابتلای انسان به سرطان تاثيرى داشته باشد. همچنین خوردن ماهى هاي دارای مقادیر بالای امگا-٣ از ريسك بيماريهاى قلبى عروقى مي كاهند. در کنار این فایده ماهی باید در نظر داشته باشید که بعضى ماهی ها از قبيل شمشير ماهى، ماهى تون، ماهى حلوا، كوسه، (ماهى ماكرول) يا گور ماهى، احتمالاً آلوده به مقادير بالايى از جيوه، فنيل ها(PCBs) ، ديوكسين ها و ساير آلاينده ها باشند که می تواند در صورت مصرف فراوان مضر باشد. ماهى هاى پرورشى از نظر آلودگی به فلزات سنگین از ماهى هاى دريا آلوده ترند البته این مساله خیلی بستگی به آب حوضچه ها دارد که آیا به پسماندهای صنعتی آلوده شده اند یا نه.

این را باید بدانید که تمام ماهی ها حاوی جیوه هستند اما قزل آلا، میگو، ماهی ساردین و تیلاپیلا طبیعی (غیر پرورشی) سطح جیوه خیلی پایینی دارند. زنان حامله، زنانى كه قصد حامله شدن دارند، بانوانى كه بچه شير مي دهند و كودكان، نبايد از ماهى های حاوی مقادیر بالای جیوه استفاده نمايند. مردم بايد ماهى مصرفى خود را به دقت انتخاب كنند تا اين سموم وارد بدن شان نشود.

 

منبع:  2017 American Cancer Society
مترجم: نادر قطمیری، کارشناس زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی