موسسه سنین CNIN Institute

فراورده های دامی و سرطان:

 

سرطان یکی از عوامل اصلی بروز مرگ و میر در جهان امروز است و لذا آشنایی با پدیده سرطان و راههای مقابله با این بیماری از ضروری‌ ترین اطلاعاتی است که جامعه امروز بشری به آن نیازمند است، مواد غذایی که انسان دریافت می کند عموما از 2 منبع گیاهی و حیوانی تأمین شده و تغذیه سالم از این منابع در جلوگیری و پیشگیری از سرطان حائز اهمیت است.

 استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها بویژه عدم رعایت زمان منع مصرف فرآورده های خام دامی متعاقب استفاده از این داروها، استفاده از نهاده های غیر مجاز در خوراک دام که احتمال آلودگی آنها به انواع فلزات سنگین وجود دارد و می تواند سبب تجمع این مواد خطرناک در فرآورده های خام دامی گردد، استفاده از مواد غیرمجاز همچون مالاشیت گرین بعنوان ماده ضدعفونی کننده در مزارع آبزیان، آلودگی های محیطی و ... ، خطر ابتلا به سرطان را در جمعیت انسانی افزایش می دهد.

اداره کل دامپزشکی استان ها به عنوان تنها متولی بهداشت فرآورده های خام دامی و تضمین سلامت این فراورده ها تلاش می نمایند با اعمال نظارت های بهداشتی از مزرعه تا سفره ، غذایی سالم را در اختیار عموم مردم قرار دهد. اداره کل دامپزشکی با بهره­ گیری از نیروهای متخصص و با تجربه و بهره گیری از امکانات آزمایشگاهی پیشرفته نقش مهمی در کنترل مستمر کلیه فرآورده های خام دامی از تولید تا مصرف را دارد.

گفتنی است: پایش های مستمر در خصوص باقیمانده های دارویی ، فلزات سنگین و سموم مصرفی در گوشت قرمز و سفید، شیر، تخم مرغ، عسل در آزمایشگاه مرجع دامپزشکی در حال انجام بوده و نظارت دائم بر نحوه تولید خوراک دام در کارخانجات تولیدی و همچنین مراکز تولید، فرآوری و عرضه فرآورده های خام دامی انجام می پذیرد.

 


گردآورنده: علیرضا رودکی، دکترای دامپزشکی