موسسه سنین CNIN Institute

تولید محصولات سالم کشاورزی با کنترل عوامل:

 

الف) کنترل بیو لوژیکی:

  • بکار گیری حشرات مفید علیه موجودات زنده زیان آور.
  • استفاده از دشمنان طبیعی آفات مثل پاتوژن های گیاهی.

 

ب) کنترل فیزیکی:

  • استفاده از کارت ها و نوارهای رنگی چسبنده.
  • استفاده از روش های سرمادهی و گرمادهی.
  • استفاده از اشعه.
  • استفاده از تله نوری.

 

ج) کنترل ژنتیکی:

  • استفاده از واریته های گیاهی مقاوم به آفات و بیماریها.
  • استفاده از گیاهان تراریخته.
  • نرعقیمی در حشرات.

 

د) مبارزه مکانیکی:

  • نصب توری -جمع آوری میوه های و برگهای آلوده و حذف علف های هرز.

 

ه) کنترل شیمیایی:

  • آفت کش ها زمانی مورد استفاده قرار بگیرند که برای محیط زیست کم خطر باشد.
  • استفاده از سم به عنوان آخرین راه حل کنترل آفات مورد استفاده قرار بگیرد. به عبارتی مبارزه شیمیایی نه بهترین، بلکه در عمل نیرو مند ترین سلاح مبارزه با آفات می باشد.

 

و) خصوصیات یک سم آفت کش شیمیایی ایده آل:

  • تاثیر کافی روی آفت داشته باشد.
  • عدم تاثیر غیر مطلوب روی محصول.
  • حداقل اثر سوء بر حشرات مفید.
  • از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
  • ایجاد طعم یا بوی نامطبوع در محصول نکند.
  • تحت شرایط جوی مختلف سمیت را علیه آفات هدف حفظ کند.
  • بی خطر برای انسان و دام باشد.
  • در محیط های اسیدی و قلیایی به سرعت تجزیه نشود.
  • در زنجیره غذایی ایجاد اختلال نکند.

 


گردآورنده: رضا رضایی، کارشناس ارشد کشاورزی