موسسه سنین CNIN Institute

مقدمه سرطان مقعد

Introduction to Anus Cancer


 

سرطان مقعد سرطان شایعی نیست به طوری که میزان بروز آن یک تا دو مورد در هر 100 هزار نفر در سال است. سرطان مقعد نیز مانند سرطان سرویکس در ارتباط با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) می باشد. در هر دو بیماری عفونت ناشی از ویروس HPV منجر به یک دیسپلازی (تقسیم غیر طبیعی سلول ها) می شود و در نهایت این دیسپلازی منجر به ایجاد سرطان خواهد شد.

 

  • شدت سرطان مقعد بر اساس معیار های زیر تعیین می شود:

ایجاد تغییر شکل در سلول های پوششی سطح مقعد زیر میکروسکوپ، عمق نفوذ ضایعات، افزایش سرعت تقسیم سلول ها در آن منطقه، تغییرات هسته های سلول های آن منطقه

 

  • علایم سرطان مقعد عبارتست از:

درد ناحیه ی مقعد، درد لگن، خون ریزی از مقعد، احساس توده در لگن، احساس خیس شدن و تحریک پذیری در ناحیه مقعد، بی اختیاری مدفوع، مدفوع جامد یا آبکی، انسداد (عدم خروج گاز و مدفوع در هنگام اجابت مزاج) "بیشتر بدانید"

 

  • فاکتورهای خطر افزایش احتمال ابتلا به سرطان مقعد، عبارتند از:

عفونت فعال HPV ،سیگار ، رابطه جنسی مرد با مرد، رابطه ی جنسی پرخطر، ایدز، سرکوب سیستم ایمنی (مثلا استفاده مکرر از داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی مثل پردنیزولون، دگزامتازون، ...) "بیشتر بدانید"

سرطان مقعد در پی ایجاد یک پروسه ی التهابی ناشی از نوعی ویروس به نام ویروس پایپلومای انسانی به وجود می آید. ویروس HPV تیپ های متفاوتی دارد که می تواند سرویکس، واژن، آلت جنسی مذکر و مقعد را درگیر کند. تیپ های 16 و 18 این ویروس توانایی بیشتری در ایجاد سرطان مقعد دارند و تیپ های 6 و 11 به احتمال کمتری باعث ایجاد سرطان مقعد می شوند. "بیشتر بدانید"

 


انواع سرطان مقعد

Anus Cancer Types


 

مقعد میتواند مکان وقوع انواع مختلفی از سرطان نظیر آدنوکارسینوم، ملانوما، کارسینوئید، ... باشد. اما شایع ترین نوع سرطان مقعد در سطح سلول های پوششی آن منطقه به وجود می آید. پس بهتر است از آن بعنوان سرطان سلول های پوششی ناحیه مقعد یاد کنیم (کارسینوم سلول های اسکواموس SCC).

 

"اگر سوالی دارید، بپرسید."

 


منبع: Medscape 2018
مترجم: رضا بردباری، دانشجوی پزشکی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی

سرطان های اعضای بدن