موسسه سنین CNIN Institute

پروکاربازین

Procarbazine


 

دسته دارویی پروکاربازین:

 

موارد مصرف پروکاربازین:

پروکاربازین در درمان بیماری هوچکین و لنفوم های غیر هوچکین و تومورهای مغز و کارسینوم های با منشاء نایژه ای، ملانوم بدخیم، میلوم مولتیپل و پلی سیتمی ورا مصرف می شود.

 

مکانیسم اثر پروکاربازین:

این دارو در چرخه سلولی به طور اختصاصی و در فاز S تقسیم سلولی عمل می کند و به نظر می رسد که ساخت DNA، RNA و پروتئین را مهار می کند.

 

فارماکوکینتیک پروکاربازین:

این دارو تقریباً به طور کامل از مجرای گوارشی جذب می شود و از سد خونی – مغزی عبور می کند. متابولیسم آن کبدی است و به متابولیت های فعال تبدیل می شود. دفع این دارو از راه کلیه ( به میزان 70 در صد ) و ریه صورت می گیرد.

 

منع مصرف پروکاربازین:

پروکاربازین در عیب شدید کار کبد، فئوکروموسیتوم، عیب شدید کار کلیه، بیماری های قلبی–عروقی یا بی کفایتی عروق کرونر و آریتمی قلبی یا بیماری های پیشرفته عروقی مغز نباید مصرف شود.
 

عوارض جانبی پروکاربازین:

کم خونی، تحریک CNS، تضعیف سیستم ایمنی، عفونت، کاهش پلاکت های خون، کم خونی همولیتیک، وقفه در قاعدگی و پنومونی از عوارض جانبی شایع پروکاربازین هستند.

 

تداخلات دارویی پروکاربازین:

پروکاربازین با داروهای زیر ایجاد تداخل می کند: داروهای آنتی کلینرژیک، آنتی هیستامین ها، ضد افسردگی های سه حلقه ای، داروهای ضد دیابت خوراکی یا انسولین، کافئین، کاربامازپین، مهار کننده های MAO، داروهای مضعف CNS، دکسترومتورفان، دوکساپرام، فلوکستین، گوانتیدین، لوودوپا، مپریدین و ترکیبات مشابه، متیل دوپا و متیل فنیدات.

داروهای‌ سرطان (شیمی درمانی، ...)

««اطلاعات دارویی ارایه شده توسط ما، جایگزین طبابت پزشک، راهنمایی های داروساز و تیم درمان شما نیست. هدف ما کمک به شما و خانواده شما است تا درباره داروهای سرطان اطلاعات صحیحی داشته باشید. بسیاری از عوارض دارویی ذکر شده نادر است و عوارض شایع نیز در تمام بیماران رخ نمی دهند. قویا توصیه می کنیم در صورت بروز عوارض دارویی به تیم درمان اطلاع دهید.»»