موسسه سنین CNIN Institute

عسل و درمان سرطان


 

عسل و اثر ضدسرطانی:

فلاونوئید ها (کامفرول، کاتچین و کورستین) و اسیدهای فنولیک (کافئیک اسید و گالیک اسید) مهمترین اجزای عسل هستند که فعالیت ضد سرطانی شناخته شده دارند. مکانیسم های اصلی مطرح برای فعالیت ضد سرطانی عسل فعالیت آنتی اکسیدانی، آپوپتوتیک، فاکتور آنتی پرولیفراسیون (ضد تکثیر)، تعادل بخشی سیستم ایمنی و ضد التهابی و اثرات استروژنی است. (1)

 

عسل و کاهش عوارض شیمی درمانی:

مطالعات کوچک انجام شده حاکی از آن بوده که عسل می تواند در کاهش سمیت کلیوی سیسپلاتین موثر باشد و ممکنست در آینده نقش امیدوار کننده ای در پیشگیری از این عوارض داشته باشد. (2)

 

عسل و کاهش عوارض پرتو درمانی:

عسل ماده ای مهم در طب سنتی و طب پیشگیری است که خصوصیات مفید فراوانی دارد منجمله تسهیل التیام زخم ها. عسل به بهبود زخم ها و کاهش التهاب مخاط ها کمک می کند. از عسل برای درمان سوختگی ها، زخم های جراحی و زخم های فشاری استفاده می شود. در مطالعات اولیه کاربرد عسل قبل و بعد پرتودرمانی و هنگام خواب برای بیمارانی که پرتودرمانی می شوند در کاهش شدت موکوزیت (التهاب مخاط ها) مفید بوده است. (3)

 

نتیجه:

با توجه به اینکه برخی بیماران بدلیل بیماری زمینه ای یا در اثر شیمی درمانی دچار افت گلبول های سفید می شوند در معرض عفونت های فرصت طلب هستند و عسل می تواند آلوده به برخی باکتری های باشد، لذا تا انجام تحقیقات گسترده تر توصیه می شود در صورتیکه مایل به مصرف عسل برای مصارف درمانی هستید با پزشک آنکولوژیست یا متخصص تغذیه بالینی خود مشورت نمایید.

 


منبع:
مترجم: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی