موسسه سنین CNIN Institute

دوام شیمی درمانی در بدن

Chemotherapy Persistence in Body

 

اغلب داروهای شیمی درمانی تنها برای چند ساعت یا چند روز در بدن می ماند. این داروها توسط کلیه ها و کبد شکسته شده و از طریق ادرار، مدفوع یا عرق دفع می شود.

داروهای شیمی درمانی داروهای پرقدرتی هستند که برای درمان سرطان در مکان های مختلف بدن به کار می روند. داروهای شیمی درمانی مکانیسم های متفاوتی دارند. اثر کلی آنها آهسته کردن یا متوقف کردن رشد سلول های سرطانی است. سلول ها سرطانی سریع تقسیم می شوند و تکثیر می یابند. چون برخی انواع سلول های سالم (مانند سلول های پوشاننده مخاط دهان و روده ها یا پیاز موها) نیز سریع تقسیم می شوند، شیمی درمانی می تواند اثر مضر موقتی بر آنها نیز داشته باشد و موجب عوارضی چون زخم دهان، تهوع و ریزش مو شود.

فاکتورهای گوناگونی بر خروج شیمی درمانی از بدن تاثیر دارد یکی از این فاکتورها نوع ماده شیمی درمانی است. فاکتور های دیگر عبارتند از: سن، وجود سایر داروها و تاثیر آنها بر دفع داروی شیمی درمانی و سالم بودن کلیه و کبد آسیب دیدن این اعضا موجب خروج آهسته داروی شیمی درمانی از بدن می شود.

فایده شیمی درمانی می تواند درازمدت باشد. این خاصیت برای مبارزه با سرطان ضروری است اما این سوال را در ذهن ایجاد می کند که تا چه زمانی این مواد در خون می مانند؟

در واقع اغلب داروهای شیمی درمانی تنها برای چند ساعت یا چند روز در بدن باقی می مانند و سپس توسط کلیه ها و کبد تجزیه شده و از طریق ادرار، مدفوع یا عرق دفع می شوند.

این را هم بیاد داشته باشید که اگرچه شیمی درمانی سریع تجزیه می شود و از بدن بیرون رانده می شود فواید و عوارض داروها می تواند بسته به نوع شیمی درمانی برای مدت طولانی پابرجا باشد. پزشک شما می تواند به شما بگوید که احتمالا تا چه زمانی عولرض هر داروی شیمی درمانی باقی می ماند؟

 


مترجم: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی

««اطلاعات درمانی ارایه شده توسط ما، جایگزین توصیه های درمانی پزشک و تیم درمان شما نیست. هدف ما کمک کردن به شما و خانواده تان است تا بتوانید با داشتن اطلاعات صحیح در کنار پزشک تان آگاهانه تصمیم بگیرید. ممکنست پزشک شما برای درمان توصیه هایی خارج از درمان هایی که ما ارایه کرده ایم به شما بنماید. به نظر پزشک تان احترام بگذارید و سوالات خود را از وی بپرسید.»»