موسسه سنین CNIN Institute

تصمیم گیری برای بازسازی سینه

Decision Making For Breast Reconstruction


 

مقدمه:

زمانیکه یک خانم برای درمان سرطان سینه جراحی می شود ممکنست تصمیم بگیرد برای بازسازی شکل و ظاهر سینه اش زیر بار جراحی های دیگری (جراحی های بازسازی سینه) نیز برود. اگر فکر می کنید در آینده چنین تصمیمی خواهید گرفت بهتر است قبل از جراحی سرطان سینه با جراحتان و یک جراح پلاستیک با تجربه در این زمینه صحبت کنید. تا تیم جراحی بتواند بهترین درمان را برای شما برنامه ریزی کند (حتی اگر می خواهید بعدها جراحی بازسازی را انجام دهید).

 

دلایل انجام بازسازی سینه:

  • برای بدست آوردن ظاهر متوزان سینه ها هنگام پوشیدن لباس شنا یا سوتین
  • برای اینکه لباس ها روی بدن درست بایستند.
  • برای اینکه سینه یک شکل پایدار داشته باشد.
  • برای اینکه خانم مجبور نباشد از قالب سینه ای استفاده کند که درون سوتین قرار می گیرد (پروتز خارجی).
  • برای داشتن احساس بهتر نسبت به بدن.

اغلب بازسازی سینه بقایای زخم (اسکار) به جا می گذارد اما معمولا به مرور زمان کم اثر می شود. همچنین تکنیک های جدیدتر میزان اسکار را کمتر کرده اند. زمانیکه خانم سوتین می پوشد باید سینه ها آنقدر از نظر شکل و اندازه مشابه هم باشد که فرد احساس کند پوشیدن اغلب لباس ها تصویر خوبی از بدن وی فراهم می کند.

پس از ماستکتومی (درآوردن کل سینه) باز سازی سینه می تواند دید فرد نسبت به خودش را بهبود بخشد و اعتماد به نفس وی را بالا ببرد. اما باید به خاطر داشت که بازسازی سینه جایگزین کامل و بی نقص سینه طبیعی نمی باشد. چنانچه از بافت شکم، پشت یا باسن بعنوان بخشی از بازسازی استفاده شود آن نواحی نیز پس از جراحی متفاوت به نظر می رسند. درباره جای زخم ها و تغییرات شکل و ظاهر با جراحتان صحبت کنید. از وی بپرسید ظاهر این نواحی پس از التیام چگونه خواهد شد.

 

خطرات جراحی بازسازی سینه:

بازسازی جراحی سینه عوارض بالقوه شایعی دارد. انواع مشخصی از پروتزهای سینه می توانند موجب سرطان های نادری بنام ALCL لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک شوند این نوص سرطان از دسته سرطان های سینه نیست. گاهی به این سرطان ها ALCL مرتبط با پروتز سینه BIA-ALCL می گویند. این نوع لنفوما حدود 8-10 سال پس از کارگذاری ایمپلنت ایجاد می شود و اغلب دراثر پروتزهایی ایجاد می شود که بافت سفت و مشبکی دارند تا پروتزهای با سطح سیقلی.

اگر ALCL پس از پروتز ایجاد شود می تواند منجر به تجمع مایع در اطراف پروتز شود که بصورت توده، درد، تورم یا عدم تقارن  سینه ها تظاهر می کند. بیماری مراحل اولیه اغلب با درآوردن جراحی پروتز و کپسول آن درمان می شود درحالیکه بیماری پیشرفته تر نیاز به شیمی درمانی دارد.ممکنست در برخی موارد  خاص پرتودرمانی هم استفاده شود.

پیش آگهی معمولا در خانم های با مراحل اولیه بیماری بهتر است.

 

نقش بازسازی سینه درمخفی ماندن یا عود سرطان:

مطالعات نشان می دهد بازسازی سینه موجب عود نمی شود. اما اگر سرطان برگردد سینه بازسازی شده نباید در کشف سرطان و درمان آن اختلال ایجاد کند. ار به فکر بازسازی سینه با ایمپلنت (پروتز) یا فلپ (بخشی از بافت های سایر نواحی بدن) هستید باید اینرا بدانید که بازسازی بندرت بازگشت سرطان سینه را مخفی می کند و نباید این مساله را بعنوان خطری بزرگ در نظر بگیرید.

 

نکات مهم:

  • بازسازی سینه می تواند در همان زمان ماستکتومی (بازسازی فوری) یا بعدا (بازسازی تاخیری) انجام شود.
  • برخی خانم ها نمی خواهند زمانیکه دارند برای سرطان سینه جراحی می شوند همان موقع برای بازسازی تصمیم بگیرند در این موارد می توان پس از جراحی سرطان سینه تصمیم گرفت.
  • همه جراحی های بازسازی با موفقیت کامل همراه نیست و ممکنست نتیجه به چیزی که شما امید داشتید ختم نشود.
  • جراحی سرطان و جراحی بازسازی موجب بجا ماندن اسکارهایی بر سینه و محلی که بافت از آنجا برداشته شده (مثلا باسن، شکم یا پشت) می شود.
  • از نظر حسی، حس سینه بازسازی شده مانند سینه طبیعی نمی شود. ممکنست مکانی که بافت از آن گرفته شده هم مقداری از حس خود را ازدست بدهد. ممکنست به مرور زمان پوست حساستر شود اما حسی که قبل از جراحی داشت بر نمی گردد.
  • ممکنست پوست سینه یا فلپ پس از جراحی بازسازی بمیرد که به آن نکروز می گویند. اگر این واقعه رخ دهد بهبودی به تعویق می افتد و برای برطرف کردن مشکل نیاز به جراحی بیشتر است.
  • جراحی قبلی، شیمی درمانی یا پرتودرمانی می توانند بر جراحی بازسازی تاثیر بگذارند. همچنین سیگار، دیابت، برخی داروها و سایر فاکتورها نیز موثرند.
  • ممکنست جراحان توصیه کنند برای بازسازی صبر کنید بخصوص اگر سیگار می کشید یا مشکلات دیگری دارید. بهتر است حداقل دو ماه قبل از جراحی بازسازی سیگار را قطع کنید تا به نتایج بهتری برسید. ممکنست اگر بیمار چاق یا بسیار لاغر باشد یا مشکلات گردش خون داشته باشد اصلا بازسازی میسر نباشد.
  • ممکنست جراح پیشنهاد دهد برای یک شکل شدن سینه ها، شکل سینه سمت مقابل نیز تغییر داده شود. این می تواند بصورت کاهش یا افزایش سایز یا حتی بالا کشیدن سینه مقابل انجام شود.
  • اگر در زمان تشخیص معلوم شده است که بیمار نیاز به پرتودرمانی هم دارد تعداد کمی از روش های بازسازی فوری (قبل پرتودرمانی) قابل اجام است. بازسازی های قبل از پرتودرمانی می تواند موجب بروز مشکلات و کاهش احتمال موفقیت بازسازی شود. قبل از جراحی با مشورت جراحتان بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
  • شناخت گزینه های موجود بازسازی موجب خواهد شد انتظارات واقع بینانه تری نسبت به بازسازی داشته باشید.
  • افرادیکه قبل از شما نیز از روش بازسازی مشابه شما استفاده کرده اند راهنمای خوبی برای آشنایی شما با محاسن و معایب آن روش بازسازی دارد.

 


مترجم: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی

««اطلاعات درمانی ارایه شده توسط ما، جایگزین توصیه های درمانی پزشک و تیم درمان شما نیست. هدف ما کمک کردن به شما و خانواده تان است تا بتوانید با داشتن اطلاعات صحیح در کنار پزشک تان آگاهانه تصمیم بگیرید. ممکنست پزشک شما برای درمان توصیه هایی خارج از درمان هایی که ما ارایه کرده ایم به شما بنماید. به نظر پزشک تان احترام بگذارید و سوالات خود را از وی بپرسید.»»