Psychology روانشناسی

       مقابله با شک و تردید در بیماران مبتلا به سرطان


 

 

 

خیلی از افراد مبتلا به سرطان درباره آینده و اینکه چه پیش می آید شک و تردید دارند. بعد از تشخیص سرطان ممکن مثل قبل احساس کنید که زندگیتان امنیت ندارد این بسیار مهم است که با تیم سلامتتان در این زمینه صحیت کنید و از آنها کمک بخواهید.

دلائل شک و تردید:

افرادی که در مراحل اولیه تشخیص هستند و نیز افرادی که از سرطان نجات یافتند و بیماری آنها بهبود یافته همیشه نگران هستند به دلیل:

- نمی توانند برای آینده شان به راحتی برنامه ریزی کنند: ممکن نتوانند مثل گذشته به آینده نگاه کنند. و برنامه ریزی کردن برای کارهای عملی مشکل است. مثلاً وقتی به طور دقیق چیزی درباره روند درمان نمی دانید بنابراین نمیتوانید مثل قبل برای یک گردش فامیلی برنامه ریزی کنید. یا نمی توانید یک قرار نهار ترتیب دهید چون نمی دانید اون روز چه احساسی خواهید داشت. یک مساله که باید افراد آن را فرا بگیرند انعطاف پذیری است ، با یادگیری انعطاف پذیری می توانید بپذیرید که برنامه ریزی می تواند تغییر کند.

- ترس از درمان و عوارض جانبی آن: فرد ممکن از عوارض جانبی درمان مثل: درد، خستگی، حالت تهوع و... بترسد. (درباره ترس از عوارض جانبی درمان با ما در ارتباط باشید)

- عده ای نسبت به موفقیت آمیز بودن درمان شک و تردید دارند: درمان در سرطان حتی با یک نوع یکسان باز متفاوت است. بعضی درمان ها بسیار موثر بودند. بعضی از درمان ها هم علاوه بر موثر بودن عوارض جانبی هم داشتند. به نوع درمانتان توجه کنید.

- درمان با کار کردن منافات دارد.

-سرطان دوباره برمی گردد: عود سرطان زمانی است که سرطان بعد از بهبود دوباره برگردد. که البته یک ترس اصلی و بزرگ در نجات یافتگان به سرطان است. اگر این ترس را دارید به دلیل توجهتان به علائم محتمل است. این علائم سطح اضطراب شما را افزایش می دهد.( درباره مقابله با ترس از عود بیماری بیشتر بدانیم)

ناشناخته بودن و مرموز بودن سرطان شما را عصبی، ناراحت، مضطرب و ترسو می کند. شما ممکن از این احساسات یک سری علائم فیزیکی داشته باشید. ممکن در خواب یا روابط اجتماعی دچار مشکل شوید.یادگیری مدیریت این شک و تردید به شما در سلامت روان کمک می کند. امیدوارم این مطالب شما را کمک کند:

- به یاد داشته باشید که ما در زندگی نمی توانند روی همه مسائل کنترل داشته باشیم. یک سری از مسائل قابل کنترل و یک سری خیر.

- اگر احساس شک و تردید شما بر روی روال عادی زندگیتان تاثیر می گذارد با تیم سلامتتان صحبت کنید .

- با اعضای خانوادتان درباره احساس و افکارتان صحبت کنید.

- درباره سرطان و درمان های آن اطلاعات درستی را جمع آوری کنید. این مساله به شما در داشتن انتظار درست کمک می کند.

 

کلمات کلیدی:

ترس از سرطان


 منبع: www.American Cancer Society

 مترجم: زهرا دستغیب، کارشناس ارشد روانشناسی


 

 

 

روانشناسی سرطان

      سایر خدمات:

      

      

      روانشناسی سرطان:

       ارتباط با ما:

        درباره ما

      عضویت در سایت

      عضویت در موسسه

      سفارش کتاب