موسسه سنین CNIN Institute

باورهای نادرست: مسایل حقوقی و اخلاقی


 

1- باور نادرست: کارآزماییهای بالینی خیلی تجربی هستند و به بیمار به دید خوکچه هندی نگریسته میشود.

درست: کارآزماییهای بالینی از بهترین طبابت موجود استفاده میکند و سپس تحت نظارت است تا مشخص شود که آیا بر کیفیت زندگی بیمار یا میزان پاسخ به درمان بهبودی حاصل میشود یا نه. این کارآزمایی ها با فیلتر های اخلاق پزشکی  پایش میشوند و داروهای مورد آزمایش قبلا مراحل تعیین عوارض را طی کرده اند.

.

2- باور نادرست: برای پزشکان آنکولوژیست زمان بیمارانشان مهم نیست.

درست: این درست است که پزشکان دیر میرسند. اما زمانبندی برنامه روزانه برای یک آنکولوژیست بینهایت سخت است. بیماران سرطانی اغلب نگرانی و سوالهای زیادی دارند، و این وظیفه پزشک است که به آنها پاسخ دهد. گاهی یک قرار روزانه میتواند طولانیتر از زمان برنامه ریزی شده شود زیرا بدلایل گوناگون بیمار به زمان بیشتر از آنچه پزشک برنامه ریزی کرده است نیاز دارد. بیمار با لیستی از پرسشها می آید و پزشک مجبور است به هر آنچه که بیمار میپرسد پاسخ دهد. زیرا در پایان ملاقات نباید سوالات هیچ بیمار سرطانی بیشتر از جوابهای دریافتی اش باشد.

 

3- باور نادرست: پزشکان آنکولوژیست دوست ندارند نظر پزشک دیگری را بدانند.

درست: هیچ اشکالی ندارد که بیمار به پزشک بگوید میخواهد نظر سایر پزشکان را نیز جویا شود. هر زمان که بیمار نسبت به تشخیص یا درمان پیشنهادی ناراحت است، کاملا پذیرفته است که با پزشک دیگری نیز مشورت کند.بیمار باید به ندای درونی خود گوش دهد و کاری که برایش بهترین نتیجه را دارد انجام دهد.


4- باور نادرست: پزشکان آنکولوژیست در مورد بیمارانشان با سایر پزشکان تبادل نظر نمی کنند.

درست: پزشک آنکولوژیست درمورد برنامه درمانی هر بیمار با سایر پزشکان به بحث مینشیند. حتی گاهی با سایر پزشکان خارج از مرکز درمانی خود نیز تبادل نظر میکند و از سایر پزشکانی که قبلا تجربه درمان این بیمار یا بیماری را داشته اند نظر خواهی میکند. درمان سرطان باید تیمی باشد تا بهترین درمان به بیمار داده شود.

 

5- باور نادرست: پرستاران آنکولوژی نسبت به بیمارانشان احساسی ندارند.

درست: پرستاران آنکولوژی با هر بیماری که ملاقات میکنند، ارتباط برقرار میکنند. آنها از بیمارانی مراقبت میکنند که با وقایع دگرگون کننده زندگی مواجه شده اند. اولین برخورد بیمار با پرستار ممکنست زمان تشخیص بیماری یا شروع شیمی درمانی، پرتودرمانی یا جراحی باشد. یا زمانی باشد که بیمار متوجه پیشرفت بیماری اش شده است و هیچ گزینه درمانی دیگری وجود ندارد.

ممکنست این ذهنیت ایجاد شود که مواجهه روزانه با این صحنه ها فرد را نسبت به بروز احساسات مقاوم میکند. اما این اتفاقات موجب حرفه ای تر شدن، آرام تر شدن و اطمینان بخش تر شدن و صادق تر شدن پرستار میشود. با اینحال این ارتباطات همیشه بدور از اشکریزی نیست. دشوارترین ارتباط زمانی شکل است که پرستار احساس میکند خودش نیز در چنین شرایطی قرار دارد. مثلا کار کردن یک پرستار که مادر یک پسر 9 ساله هم هست با مادران بچه های کم سن چالش برانگیز است. اما این مساله موجب میشود پرستار معنای زندگی را بهتر درک نماید.

 

6- باور نادرست: حداکثر یک بار در سال میتوان از مرخصی استعلاجی استفاده کرد.

درست: برای مدت پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری، محدودیت زمانی و تعداد دفعات وجود ندارد و تا زمانی که بیمه شده بر حسب تشخیص سازمان تامین اجتماعی قادر به کار نباشد و به موجب قوانین این سازمان، از کارافتاده هم شناخته نشده باشد، پرداخت غرامت دستمزد ادامه می یابد و مدت آن جزء سابقه, و مبلغ آن نیز جزء پرداخت حق بیمه محسوب می شود (در این مدت، خودِ فرد و خانواده‌اش کماکان تحت پوشش تامین اجتماعی هستند).
 

7- باور نادرست: هر كس سرطان دارد، بايستى آن را معالجه نمايد.

درست: فقط به شما مربوط است كه بخواهيد سرطان شما درمان شود يا خير. تصميم خود را با در نظر گرفتن گزينه هايى كه داريد و پس از مشورت با دكتر اتخاذ نماييد. يك فرد سرطانى شايد بخواهد در موارد زیر از "درمان" چشم پوشى و صرف نظر نمايد:
١- داراى سرطانى بارشد اندك باشد: برخى افراد مبتلا، اصلاً هيچ گونه علائمى ندارند و تست هاى آزمايشگاهى نشان از سرعت رشد بسيار اندك سرطان دارند. اين افراد شايد بخواهند فقط مراقب بوده و هر گاه كه لازم شد به درمان و معالجه اقدام نمايند.
٢- داراى شرایط حاد و وخيم پزشكى ديگرى باشد: اگر شما بيمارى صعب العلاج و مهم ديگرى داشته باشيد، ممكنست ترجيح بدهيد اصلاً سرطان خود را معالجه ننماييد (چون ممكن است تهديد سرطان براى زندگى شما، به اندازه آن بيمارى نباشد)، خصوصاً در يك سرطان با رشد كم.
٣- داراى سرطانى پيشرفته و گسترده باشد: اگر تحمل زحمات و سختى هاى عوارض درمان، ارزش بهبودى احتمالى را نداشته باشد، ممكنست عدم درمان را برگزينيد. اما، اين به معناى آن نيست كه پزشك ،شما را رها مى كند. او هنوز مى تواند "راحتى هايى" را براى شما (مثل تجويز مسکن هاى قوى) فراهم بياورد.
 
 

منبع: MD Anderson Cancer Center 2013
مترجم: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی

««موسسه سرطان نیازمند ایده های نوین (سنین) معرفی اعتقادات نادرست سرطان را وظیفه خود می داند. ما معتقدیم تشخیص باورهای اشتباه و دسترسی به اطلاعات صحیح حق شماست. بیاییم برای اینکه بازیچه دست شایعات و سودجویان نشویم هیچ مطلبی را حداقل در زمینه سرطان بدون منبع موثق نپذیریم.»»