گیاهان تراریخته (اصلاح ژنتيك) و ریسک سرطان (مورد تردید)
Transgenic Plants & Cancer Risk (Indefinite)
گیاهان اصلاح ژنتيكى شده، گياهانى هستند كه با افزودن تعدادى ژن از ديگر نباتات به آنها، بر توان مقابله آنان در مقابل حشرات و آفت ها افزوده شده، دوام بيشتر داشته، از طعم و مزه بهترى بر خوردار بوده و درکل مواد مغذى بيشترى دارند .
درسالهاى اخير از اين روش براى توليد محصولات خاص بسيار بهره برده اند، و تمامي محصولات ذرت و سويا، در مقابل علف كش ها مقاومت عالى نشان داده و خود ذرت تبديل به يك حشره كش طبيعى شده است. اكنون نگرانى هايى در مورد استفاده از اين دانه ها پيدا شده و در بعضى فرضيه ها، گفته شده كه اين ژن افزودنى، ممكن است توليد تركيباتى بنمايند كه در بعضى افراد ایجاد واكنش آلرژيك ايجاد نمايد يا ... اثرات سويى بر سلامتى داشته باشند.
از طرفی مهندسى ژنتيك می تواند منجر به بهبود سلامت عموم شود. مثلاً از طريق دستكارى ژن ها ميتوان بر ميزان فوليك اسيد گياهان افزود. تا به حال هيچ اثباتى بر اين موضوع ارایه نشده كه غذاهاى تهیه شده ازگياهان اصلاح شده، براى سلامتى مضر بوده يا اينكه اثرى بر كاهش يا افزايش ريسك ابتلا به سرطان داشته باشند. اما، اين عدم اثبات دليلى بر حتماً مفيد بودن اين نباتات نيست زيرا مدت زمان زيادى از ارايه و توليد آنان نگذشته و بسيار مهم است كه برآورد بى ضرر بودن اين گياهان، در تمامى زمينه ها، ادامه یابد تا اطمينان حاصل شود كه ارزش مصرف را دارند.
نمونه اين گياهان، انواع كاهو، ذرت سويا، گوجه فرنگى و ... است. سازمان محيط زيست امريكاEPA ، غذا و دارو امریکا FDA، و وزارت كشاورزى USDA امریکا، در تمامى مراحل اين برآورد، نظارت و مراقبت تام دارند.
منبع: 2017 American Cancer Society
مترجم: نادر قطمیری، کارشناس زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی