موسسه سنین CNIN Institute

 شکر/شیرین کننده ها و ریسک سرطان(مورد تردید)

Sugar/Sweeteners & Cancer Risk (Indefinite)


 

  • شكر و ريسك سرطان:

شكر كالرى زيادى به بدن مي رساند و حاوى هيچ ماده ضد سرطانى نيست و چون باعث اضافه وزن است، پس غير مستقيم سرطانزا است. تفاوتى مابين شكر سرخ، قهوه اى، سفيد يا عسل نيست و همه بر روى انسولين و وزن بدن تاثير دارند.

 

  • شیرین کننده های جایگزین و ريسك سرطان:

هيچ اثباتى براى اينكه بگوييم شيرين كننده ها (در سطحى كه انسان از آن استفاده ميكند) سرطانزا باشدآسپارتام .، ساخارين و سوکروز، چند شيرين كننده هستند كه توسط FDA مهر تاييد دارند و در حال حاضر رابطه اى بين مصرف اين مواد و افزايش ريسك سرطان ديده نشده است. در مطالعات جانور شناسى، مواردى از سرطان مثانه، مغز، خون و لنف ديده شده، اما تحقيقات روى انسان به چنين نتيجه اى نرسيده است. كسانى كه از نقص ژنتيكى  فنیل کتونوریرنج ميبرند، نبايد از آسپارتام استفاده نمايند .شيرين كننده هاى جديد شامل شكر الكل، يا  سوربیتول، مانیتولو  زایلیتولمي باشد. همچنین ميتوان از شيرينى طبيعى شربت هاى stevia يا agave نام برد كه در مصرف متعادل هيچگاه سرطانزا نيستند. مصرف زياد شكر الكل موجب نفخ و تلاطم معده مي گردد.

 

منبع:  2017 American Cancer Society
مترجم: نادر قطمیری، کارشناس زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی

 

ریسک فاکتورهای سرطان

سرطان در اثر تغییرات ژنتیکی ایجاد می شود. این تغییرات منجربه رشد کنترل نشده سلول ها می شود. اغلب این تغییرات ژنتیکی غیر خانوادگی (تک گیر) است نه ارثی و خانوادگی. عامل بروز این تغییرات ژنتیکی فاکتورهای محیطی است. فاکتور محیطی یعنی هر عامل خارج از بدن انسان که بر بدن انسان تاثیر می گذارد که شامل فاکتورهای فیزیکی (آلودگی هوا، نور خورشید، ...) و شیوه زندگی (بی تحرکی، ...) و رفتارهای ما (تغذیه، ...) می شود. به دلیل ابهامات مطالعات علت شناسی، سرطانزایی اغلب فاکتورهای محیطی مورد تردید است.