موسسه سنین CNIN Institute

نمک و ریسک سرطان (مورد تردید)

Salt & Cancer Risk (Indefinite)


 

مدارك زيادى وجود دارند كه نشان مي دهد كه غذاهاى پر نمك ويا نمك سود، ريسك سرطان معده، مرى وحلق را افزايش مي دهند، لذا بايد از خوردن نمك زيادى خوددارى نمود، هرچند اثباتى براى افزودن به ريسك سرطان در دست نيست. اما مسلماً نمك اضافه، فشار خون را بالا می برد و در دراز مدت ريسك بيمارى هاى  قلبى را افزايش مي دهد و براى كار كرد كليه ها نيز مضر است.

 

منبع:  2017 American Cancer Society
مترجم: نادر قطمیری، کارشناس زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی

ریسک فاکتورهای سرطان

سرطان در اثر تغییرات ژنتیکی ایجاد می شود. این تغییرات منجربه رشد کنترل نشده سلول ها می شود. اغلب این تغییرات ژنتیکی غیر خانوادگی (تک گیر) است نه ارثی و خانوادگی. عامل بروز این تغییرات ژنتیکی فاکتورهای محیطی است. فاکتور محیطی یعنی هر عامل خارج از بدن انسان که بر بدن انسان تاثیر می گذارد که شامل فاکتورهای فیزیکی (آلودگی هوا، نور خورشید، ...) و شیوه زندگی (بی تحرکی، ...) و رفتارهای ما (تغذیه، ...) می شود. به دلیل ابهامات مطالعات علت شناسی، سرطانزایی اغلب فاکتورهای محیطی مورد تردید است.