فلزات سنگین و ریسک سرطان (مورد تردید)
Heavy Metals & Cancer Risk (Indefinite)
مقدمه:
ممکنست آلودگیهای غذایی ناخواسته از قبیل فلزات سنگین (مانند کادمیوم یا جیوه) انسان را در معرض مواد شیمیایی شود قرار دهد که منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان میشوند. ممکنست این فلزات با مصرف محصولاتی مانند ماهی وارد بدن شوند، همچنین ممکنست بصورت آلاینده وارد خاک یا آب شوند یا اینکه بطور طبیعی در آنها وجود داشته باشند.
ممکنست دلایل دیگری هم برای محدود کردن مصرف بسیاری از ترکیباتی که اثرشان بر ابتلا به سرطان مشخص نیست وجود داشته باشد؛ اما در سطحی که بطور معمول در مواد غذایی یافت می شوند، کنترل مصرف اینها جهت کاستن خطر ابتلا به سرطان منطقی نیست.
گزارش شده است که مواد معدنی آرسنیک، کادمیم و سرب، در مقادیر زیاد، خطر سرطان را افزایش می دهند. البته این در مواردی رخ میدهد که به طور روزمره در معرض تماس با این مواد باشیم. همچون کارگران کارخانه های تولیدکننده یا مصرف کننده مواد شیمیایی.
منبع: 2017 American Cancer Society
مترجم: فاطمه عرفانی، کارشناس زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی