پیشگیری از سرطان سینه:
خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان با چندین عامل افزایش مییابد که به آسانی قابل تغییر نیستند:
- داشتن اولین عادت ماهانه قبل از 12 سالگی.
- باردارشدن بعد از 30 سالی.
- یائسگی زودرس.
- سابقه سرطان سینه در خانواده.
استفاده از درمان هورمونی برای یائسگی و قرار گرفتن سینه در معرض اشعه بویژه در سن جوانی از دیگر عوامل خطر شناخته شده در بروز سرطان سینه هستند.
افزایش وزن بدن در بزرگسالان با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه بعد از یائسگی ارتباط دارد. همچنین الکل خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهد. حتی مصرف کم الکل هم با افزایش خطر مرتبط است.
بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که فعالیت بدنی متوسط تا شدید، یک رژیم غذایی غنی از سبزیجات، میوه، مرغ، ماهی و محصولات لبنی کمچرب خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند؛ اما هنوز ثابت نشده است که آیا سبزیجات، میوهها یا سایر غذاهای خاص میتوانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند. اکثر مطالعات نشان دادهاند که مصرف چربی کمتر تأثیر زیادی در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه دارد.
بهترین توصیه در مورد رژیم غذایی و فعالیتی که احتمال خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد عبارتست از:
- فعالیت بدنی منظم و آگاهانه داشته باشید.
- با محدود کردن کالری احتمال وزن گرفتن را در طول زندگی خود کاهش دهید و فعالیت بدنی منظم داشته باشید.
- از نوشیدن الکل خودداری کنید یا مصرف آن را محدود کنید.
منبع: WebMD 2017
مترجم: فاطمه عرفانی، کارشناس زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی