غذاهای ارگانیک و پیشگیری از سرطان:
نگرانیها در مورد اثرات احتمالی مکملهای غذایی بر سلامتی و ابتلا به سرطان، یکی از دلایلی است که بسیاری از مردم در حال حاضر به غذاهای ارگانیک علاقمند شدهاند. غذاهای ارگانیک اغلب بهعنوان جایگزینی برای غذاهایی که با روشهای معمولی و با استفاده از آفتکشها، علفکشها، هورمونها و آنتیبیوتیکها به عمل می آیند ترویج میشوند. غذاهای ارگانیک توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) تعریف میشوند و غذاهایی که ازنظر ژنتیکی اصلاح شدهاند یا غذاهایی که مورد تابش قرارگرفتهاند را شامل نمیشوند. اینکه آیا غذاهای ارگانیک به این دلیل که ترکیبات سرطانزای کمتری دارند خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند تا حد زیادی ناشناخته است.
مطالعات متعددی محتوای مواد مغذی ارگانیک در مقایسه با میوهها و سبزیجاتی که با روش معمولی رشد کردهاند را بررسی کردهاند و برخی مطالعات محتوای مواد مغذی بالاتری را در مواد غذایی ارگانیک نشان میدهند درصورتیکه برخی مطالعات دیگر تفاوتی را بین مواد غذایی ارگانیک و غیر ارگانیک نشان نمیدهند. مشخص نیست که تفاوتهای تغذیهای گزارش شده روی سلامتی مؤثر باشند و منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان شوند.
سبزیجات، میوهها، حبوبات و دانههای کامل باید بخش اصلی رژیم غذایی مردم را صرف نظر از اینکه آنها معمولی یا ارگانیک هستند تشکیل دهند.
-
آيا غذاهای ارگانيك، خطر ابتلا به سرطان را بيشتر كاهش می دهند؟
لغت ارگانيك به خوراكى هاى گياهى و حيوانى اطلاق مى شود كه بدون كود شيميايى، هورمون يا آنتى بيوتيك ها، توليد شده اند. لذا، در توليد آنها، از علف كش ها استفاده نشده، با اشعه ها سرو كارى نداشته و نهايتاً دستكارى ژنتيكى در آنها انجام نشده است
.
هر چند هدف از توليد غذاهاى ارگانيك، تشويق توليد پايدار محصولات خوراكى ميباشد، اثباتى بر اينكه ريز مغذى ها در اين نوع توليدات غنى تر باشند ،وجود ندارد و مشاهده نشده كه تاثير موثرترى بر سرطان ها داشته باشند.
منبع: 2017 American Cancer Society
مترجم: فاطمه عرفانی، کارشناس زبان انگلیسی
بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی