موسسه سنین CNIN Institute

درمان انسداد ادرار بیمار سرطانی

Urine Obstruction in Cancer Patient


 

مقدمه:

گاهی سرطان‌های شکمی منجر به انسداد لوله خارج کننده ادرار از کلیه به مثانه می‌شوند که حالب نام دارد. اگر این امر اتفاق بیفتد ممکنست جریان ادرار را قطع شود. ادرار به داخل کلیه پس‌زده می‌شود و کلیه‌ها از کار می‌افتند. این امر غالباً باعث احساس خستگی و ضعف در بیمار می‌شود.

پزشک ممکنست بر اساس علایم و تست‌های ارزیابی عملکرد کلیه به انسداد کلیه پی ببرد. اگر ارزیابی عملکرد کلیه غیرطبیعی باشد ممکنست جهت رؤیت نشانه‌های انسداد خروجی کلیه سونوگرافی یا سی‌تی‌اسکن انجام شود.

 

درمان انسداد ادرار:

در بسیاری از موارد لوله کوچکی به نام استنت از مثانه و حالب ها به سمت کلیه فرستاده می‌شود تا مسیر بازشده و جریان ادرار دوباره برقرار شود. یک‌ راه دیگر گذاشتن لوله‌ای از سطح پوست داخل کلیه است که ادرار را به داخل کیسه‌ای در خارج از بدن هدایت می‌کند. به این کار نفروستومی گویند.

 

منبع: کتاب "سرطان آغاز یا پایان 1394" برگرفته از American Cancer Society 2015
بازنویسی: محبوبه ایوبی، کارشناس ارشد آمار زیستی

بازبینی: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی


درمان عوارض سرطان

««اطلاعات درمانی ارایه شده توسط ما، جایگزین طبابت پزشک و تیم درمان شما نیست. هدف ما کمک به شما و خانواده شما است تا درباره درمان عوارض سرطان اطلاعات صحیحی داشته باشید و بدانید در برخورد با این عوارض در منزل چه کار باید کرد. برخی از عوارض ذکر شده نادر است و عوارض شایع نیز در تمام بیماران رخ نمی دهند. قویا توصیه می کنیم در صورت بروز هر گونه علایم غیر عادی به تیم درمان اطلاع دهید.»»