درمان سرطان پروستات
Prostate Cancer Treatment
چه پزشکانی "سرطان پروستات" را درمان می کنند؟
ممکنست شما بسته به مرحله سرطان پروستات و گزینه های درمانتان پزشکان مختلفی را در تیم درمان خود داشته باشید. این پزشکان می توانند تخصص های زیر را داشته باشند:
- جراح کلیه و مجاری ادرار (یورولوژیست): پزشکی که بیماریهای دستگاه ادراری تناسلی و پروستات را با جراحی درمان می کند.
- فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی: پزشک فوق تخصص درمان سرطان پروستات با داروهای شیمی درمانی، تارگت تراپی و ایمونوتراپی که کل برنامه درمان را طرح ریزی می کند.
- متخصص رادیوتراپی آنکولوژی: پزشک متخصص درمان سرطان پروستات با پرتودرمانی.
ممکنست شما سایر تخصص ها را نیز در تیم درمان سرطان خود ببینید، مانند: پزشک دستیار، پرستار، متخصص تغذیه، روانشناس، مددکار اجتماعی و ... .
- برای سرطان پروستات انواع مختلفی از درمان ها وجود دارد.
- 7 نوع درمان استاندارد به کار می روند:
- انتظار با چشمان باز یا مراقبت فعال
- جراحی
- رادیوتراپی و درمان با رادیوداروها
- هورمون درمانی
- شیمی درمانی
- درمان بیولوژیک
- بیسفوسفوناتها
- درمانهای مختلفی برای درد استخوان ناشی از متاستاز استخوان یا هورمون درمانی وجود دارد.
- انواع جدیدی از درمانها در کارآزمایی های بالینی در دست بررسی هستند.
- کرایوسرجری
- درمان با اولتراسوند متمرکز با شدت بالا
- رادیوتراپی با پرتوهای پروتون
- بیماران ممکنست بخواهند در یک کارآزمایی بالینی شرکت کنند. بیماران میتوانند قبل، حین یا بعد از شروع درمان سرطان شان وارد کارآزمایی بالینی شوند.
- ممکنست نیاز به تستهای پیگیری باشد.
- برای سرطان پروستات انواع مختلف درمان ها وجود دارد.
برای سرطان پروستات انواع مختلفی از درمانها در دسترس است. برخی از درمانها استاندارد هستند (درمانهای کنونی)، و برخی در کار آزمایی های بالینی در دست بررسی هستند. یک کار آزمایی بالینی درمانی عبارتست از یک طرح تحقیقاتی که به بهبود درمانهای کنونی یا کسب اطلاعات درمورد درمانهای جدید بیماران مبتلا به سرطان کمک میکند. زمانیکه کارآزمایی های بالینی نشان میدهد که یک درمان جدید بهتر از درمان استاندارد است، ممکنست درمان جدید تبدیل به درمان استاندارد شود. ممکنست بیماران بخواهند درباره شرکت در یک کارآزمایی بالینی فکر کنند. برخی از کارآزماییهای بالینی تنها برای بیمارانی باز هستند که هنوز درمان نشده اند.
گزینههای درمان به موارد زیر بستگی دارد:
- آیا بیمار مشکلات دیگر سلامتی دارد؟
- عوارض جانبی احتمالی درمان.
- درمان گذشته برای سرطان پروستات.
- خواستههای بیمار.
هفت نوع درمان استاندارد به کار می رود:
1. انتظار با چشمان باز یا مراقبت فعال:
انتظار با بصیرت و مراقبت فعال، درمانهایی هستند که در موارد زیر به کار میروند:
- برای مردان مسن تر بدون علامت و نشانه
- مردان مسن تر دارای سایر مشکلات پزشکی
- مردانی که سرطان پروستات آنها طی غربالگری کشف شده است.
انتظار با چشمان باز وضعیت بیمار را بدقت تحت نظر میگیرد بدون آنکه تا ظاهر شدن علایم یا تغییر آنها هیچگونه درمانی به بیمار داده شود. درمان برای کاهش علایم و بهبود کیفیت زندگی داده میشود.
در کنار این انتظار شرایط بیمار بدقت تحت پیگیری است، بدون اینکه هیچگونه درمانی داده شود، مگر اینکه تغییری در نتایج آزمایش ها رخ دهد. از این روش استفاده میشود تا علایم اولیه بدتر شدن بیمار ظاهر شود. در مراقبت فعال برای بیمار معاینات و آزمایشات خاصی انجام میشود منجمله: معاینه انگشتی مقعد، تست PSA، سونوگرافی از راه مقعد و بیوپسی سوزنی از راه مقعد تا چک شود که آیا سرطان در حال رشد است یا نه. زمانیکه سرطان شروع به رشد میکند، درمان با هدف شفای سرطان شروع میشود. سایر واژه هایی که برای توصیف این انتظار بدون درمان به کار می روند عبارتند از: تحت نظر گیری، مشاهده و انتظار، مدیریت انتظاری.
2. جراحی سرطان پروستات:
بیمار در شرایط سلامت خوب که تومورش در پروستات است ممکنست برای خارج سازی تومور تنها جراحی شود. انواع جراحی زیر به کار میروند:
یک عمل جراحی برای خارج سازی پروستات، بافت اطراف آن و سمینال وزیکل ها است. دو نوع پروستاتکتومی رادیکال وجود دارد:
- Retropubic Prostatectomy: عمل جراحی خارج سازی پروستات از طریق برش دیواره شکم انجام میشود. خارج سازی غدد لنفاوی مجاور ممکنست همزمان انجام شود.
- Perineal Prostatectomy: عمل جراحی خارج سازی پروستات از طریق برشی در ناحیه پرینه (نشیمن گاهی: ناحیه ای بین مقعد و پوست بیضه ها) انجام میشود. ممکنست غدد لنفاوی مجاور نیز با یک برش جداگانه شکم نیز خارج شوند.
عمل جراحی خارج سازی غدد لنفاوی لگن است. پاتولوژیست زیر میکروسکوپ بافت را برای یافتن سلولهای سرطانی کاوش میکند. اگر غدد لنفاوی حاوی سرطان باشند، پزشک پروستات را خارج نمیکند و ممکنست توصیه به درمان دیگری بکند.
- خارج سازی پروستات از راه مجرای ادرار (TURP) :
عمل خارج سازی بافت پروستات با کمک رزکتوسکوپ (یک لوله نازک مجهز به روشنایی با یک سر برش دهنده) از طریق مجرای ادرار انجام میشود. این عمل برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات استفاده میشود وگاهی برای کاهش علایم ناشی از تومور قبل از سایر درمانهای سرطان به کار میرود. TURP ممکنست همچنین در مردانی که تومورشان محدود به پروستات است و قابل خارج سازی با پروستاتکتومی رادیکال نیست نیز انجام شود.
گاهی مواقع، جراحی با نگهداری اعصاب لگن قابل انجام است. ممکنست این نوع جراحی اعصاب کنترل کننده نعوظ را حفظ نماید. با اینحال مردان با تومورهای بزرگ یا تومورهایی که خیلی نزدیک اعصاب هستند ممکنست نتوانند این جراحی را انجام دهند.
مشکلات احتمالی پس از جراحی سرطان پروستات عبارتند از:
- ناتوانی جنسی
- نشت ادرار از مثانه یا مدفوع از مقعد.
- کوتاه شدن آلت (1 تا 2 سانتیمتر). دلیل دقیق این واقعه معلوم نیست.
- فتق اینگوینال (بیرون زدگی بخشی از روده باریک از دیواره ماهیچه ای تضعیف شده به درون ناحیه کشاله ران). فتق ناحیه اینگوینال ممکنست در مردانیکه رادیکال پروستاتکتومی شده اند بیشتر از مردانی که سایر روش های جراح را متحمل شده اند یا رادیوتراپی شده اند یا تنها بیوپسی پروستات شده اند، دیده شود. بیشترین زمان وقوع این حالت طی 2 سال اول پس از پروستاتکتومی رادیکال است.
3.رادیوتراپی و درمان با رادیو داروها در سرطان پروستات:
رادیوتراپی یک درمان سرطان است که از پرتو X پر انرژی یل سایر انواع پرتوها استفاده میکند تا سلولهای سرطانی را بکشد و رشد آنها را متوقف نماید. انواع مختلف پرتو درمانی وجود دارد.
از ماشینی در خارج بدن استفاده میشود تا پرتوها را به سمت سرطان بفرستد. پرتودرمانی Conformal فرمی از پرتو درمانی خارج از بدن است که پس از تهیه یک تصویر سه بعدی از تومور با شکل دادن به پرتو و متناسب کردن دقیق پرتو با تومور به کار میرود. این به دوز بالای پرتو اجازه میدهد تا به تومور برسد و موجب آسیب کمتر بافت سالم نزدیک تومور شود.
- Hypofractionated Radiation Therapy رادیوتراپی هایپوفراکشن:
ممکنست به این دلیل داده شود که برنامه درمانی راحت تری دارد. در این روش دوز بالاتر از معمول روزانه پرتو در مدت زمان کوتاهتری (روزهای کمتر) در مقایسه با پرتو درمانی استاندارد داده میشود. عوارض این روش ممکنست متناسب با برنامه درمانی بکار رفته بدتر از روش استاندارد باشد.
- رادیوتراپی از داخل بدن Internal Radiation Therapy:
از یک ماده رادیواکتیو بسته بندی شده در سوزن، دانه، سیم یا لوله که در رون یا نزدیک سرطان کار گذاشته میشود استفاده میکند. در مراحل اولیه سرطان پروستات، دانه های رادیو اکتیو با استفاده از سوزن هایی که از طریق پوست بین بیضه و مقعد وارد میشوند کار گذاشته میشود. کارگذاری دانه های رادیو اکتیو در پروستات با کمک تصاویر سونوگرافی مقعد یا CT هدایت میشود. پس از کارگذاری دانه های رادیو اکتیو در پروستات سوزنها خارج میشوند.
- درمان با رادیو داروها: از یک ماده رادیو اکتیو برای درمان سرطان پروستات استفاده میکند. این مواد عبارتند از:
- ساطع کننده های اشعه آلفا: زمانیکه سرطان پروستات به استخوانها نیز کشیده شده باشد از یک ماده رادیو اکتیو بنام رادیو-223 استفاده میشود. رادیوم-223 بدرون ورید تزریق میشود و از طریق جریان خون به درون استخوان درگیر میرسد و سلولهای سرطانی را میکشد.
- روش دادن پرتو درمانی بستگی دارد به نوع و مرحله ای که سرطان دارد درمان میشود. پرتو درمانی از خارج یا داخل بدن و رادیو داروها برای درمان سرطان پروستات استفاده میشوند.
- بیماران سرطان پروستات درمان شده افزایش ریسک ابتلا به سرطان مثانه و/یا دستگاه گوارش را نیز دارند.
- پرتودرمانی میتواند موجب اختلال جنسی و مشکلات ادراری شود که با افزایش سن تشدید می شوند.
-
- ساطع کننده های اشعه گاما و بتا: از لوتیشیوم PSMA-177، به منظور درمان متاستازهای نواحی مختلف بدن استفاده می شود، که به تازگی و به عنوان یک درمان کاملا جدید. موثر در بیماران کنسر پروستات در جهان انجام می گردد.
- در ایران نیز به تازگی این دارو با همکاری سازمان انرژی اتمی تولید شده است، و جهت درمان بیماران کنسر پروستات و تنها در مراکز محدودی در کشور استفاده می شود.
- لوتیشیوم -177 ماده رادیواکتیو بتا زا و گاما زا با نیمه عمر 6.7 روز می باشد که بدین منظور با آنتی ژن اختصاصی غشای پروستات به عنوان حامل، باند می شود.
- لوتیشیوم پس از ورود به بدن، به سلول های خاص تومورال متصل گشته و با ساطع کردن ذرات رادیواکتیو، سلول های کنسری را از بین خواهد برد. باقیمانده لوتیشیوم که توسط سلول های تومورال جذب نشده، توسط مایعات بدن شامل ادار و مدفوع دفع خواهد شد.
- فرایند درمان از طریق تزریق وریدی این ماده و در طی چندین دقیقه انجام خواهد شد.
- بیمار در بخش به مدت یک روز بستری می شود تا مقدار عمده ماده رادیواکتیو از طریق ادرار از بدن وی دفع شود. جهت ارزیابی جذب رادیو دارو، در روزهای پس از درمان برای بیمار اسکن بعد از درمان (Post Treatment Imaging) انجام می شود.
4.هورمون درمانی سرطان پروستات:
هورمون درمانی یک روش درمان سرطان است که هورمون ها را تخلیه میکند یا مانع عملکرد آنها میشوند و رشد سلول های سرطانی را متوقف میکند. هورمونها موادی هستند که توسط غدد بدن ساخته میشوند و در گردش خون می چرخند. در سرطان پروستات، هورمونهای جنسی مردان میتوانند موجب رشد سرطان پروستات شوند. داروها، جراحی یا سایر هورمونها به کار میروند تا موجب کاهش مقدار هورمونهای مردانه یا مسدود کردن عملکرد آنها شوند.
ممکنست هورمون درمانی سرطان پروستات شامل موارد زیر شود:
- Abiraterone Acetate: می تواند مانع تولید آندروژن توسط سلولهای سرطانی شود. در مردان با سرطان پروستات پیشرفته که با سایر هورمون درمانی ها بهتر نشده اند به کار می رود.
- ارکیکتومی: عمل جراحی خارج سازی یک یا هر دو بیضه (منبع اصلی هورمونهای مردانه مانند تستوسترون) است تا تولید هورمون را کاهش دهد.
- استروژنها (هورمونهای ایجاد کننده خصوصیات زنانگی): می توانند مانع از ساخت تستوسترون توسط بیضه ها شوند. با اینحال استروژن ها بدلیل عوارض جانبی امروزه بندرت در درمان سرطان پروستات استفاده می شوند.
- آگونیستهای LHRH: می توانند موجب توقف تولید تستوسترون توسط بیضه ها شوند. مانند: لوپرولاید، گوسرلین و بوسرلین.
- ضد آندروژنها (Antiandrogens):
می توانند مانع از عملکرد آندروژنها (هورمونهای ایجاد کننده خصوصیات مردانه) مانند تستوسترون شوند. مانند: فلوتامید، بیکالوتامید، انزالوتامید، نیلوتامید
- داروهای مهار کننده آندروژنهای غدد آدرنال:
مانند: کتوکونازول و آمینوگلوتتامید.
گرگرفتگی ها، اختلال عملکرد جنسی، کاهش میل جنسی و ضعیف شدن استخوانها ممکنست در مردان درمان شده با هورمون درمانی دیده شود. سایر عوارض عبارتند از: اسهال، تهوع و خارش.
5.شیمی درمانی سرطان پروستات:
شیمی درمانی درمانی است که برای توقف رشد سلولهای سرطانی یا با کشتن سلولهای سرطانی یا متوقف نمودن رشد آنها از داروها استفاده میکند. زمانیکه شیمی درمانی خوراکی یا تزریقی یا عضلانی داده میشود، دارو وارد جریان خون شده و در سراسر بدن به سلولهای سرطانی میرسد (شیمی درمانی سیستمیک). وقتیکه شیمی درمانی مستقیما درون مایع مغزی نخاعی، یک عضو یا حفره بدن (مانند شکم) تزریق میشود، دارو اساسا سلولهای سرطانی آن نواحی را تحت تاثیر قرار میدهد (شیمی درمانی منطقه ای: Regional Chemotherapy). راه دادن شیمی درمانی بستگی دارد به نوع و مرحله سرطان.
6.درمان بیولوژیک سرطان پروستات:
درمانی است که از سیستم ایمی بدن بیمار برای مبارزه با سرطان استفاده میکند. موادی که توسط بدن یا در آزمایشگاه تولید شده اند برای تقویت، هدایت یا برگرداندن دفاع طبیعی بدن علیه سرطان به کار میرود. Sipuleucel-T نوعی از درمان بیولوژیک است که برای درمان سرطان پروستات متاستاتیک (کشیده شده به سایر نقاط بدن به کار میرود).
7.درمان با بیسفوسفونات در سرطان پروستات:
زمانیکه سرطان به استخوانها کشیده شده داروهای بیسفوسفونات مانند کلودرونات یا زولندرونات موجب کاهش بیماری استخوان میشوند. مردان درمان شده با درمان آنتی آندروژن یا ارکیکتومی در ریسک از دست دادن بافت استخوان هستند. در این مردان، بیسفوسفوناتها ریسک شکستگی استخوان را کم میکنند. استفاده از بیسفوسفوناتها در جهت کاهش یا جلوگیری از رشد متاستازهای استخوانی در کارآزماییهای بالینی در دست بررسی است.
-
درمان درد استخوان ناشی از متاستاز استخوان یا هورمون درمانی:
سرطان پروستات منتشر شده به استخوان و انواع خاصی از هورمون درمانی میتوانند موجب تضعیف استخوان و درد استخوان شوند.
درمانهای درد استخوان عبارتند از:
- داروهای مسکن.
- پرتودرمانی از خارج بدن
- استرونتیوم 89 (یک رادیو ایزوتوپ)
- تارگت تراپی با آنت بادی مونوکلونال مانند دنوسوماب
- بیسفوسفونات ها
- کورتیکواستروئید ها
-
انواع جدید درمان سرطان پروستات، در دست بررسی:
Cryosurgery: درمانی است که با استفاده از یک ابزار سلولهای سرطان پروستات را منجمد و تخریب میکند. برای یافتن ناحیه قابل درمان از سونوگرافی استفاده میشود. به این درمان کرایوتراپی هم میگویند.
کرایوسرجری میتواند موجب اختلال جنسی و نشت ادرار از مثانه یا نشت مدفوع از مقعد شود.
درمان با امواج اولتراسوند با شدت بالا: درمانیست که از اولتراسوند (امواج صوتی پر انرژی) برای تخریب سلولهای سرطانی استفاده میکند. برای درمان سرطان پروستات از یک پروب مقعدی برای تولید امواج صوتی استفاده میشود.
رادیوتراپی با پرتوهای پروتون: در این روش نوعی پرتو پر انرژی از خارج بدن تومور را با امواجی از پروتون ها (ذرات کوچک دارای بار مثبت) هدف میگیرد.
- ممکنست بیمار بخواهد درباره ورود به یک کارآزمایی بالینی فکر کند:
برای برخی بیماران شرکت در یک کارآزمایی بالینی ممکنست بهترین گزینه درمان باشد. کارآزمایی های بالینی بخشی از روند تحقیقات سرطان هستند. کارآزمایی های بالینی انجام میشوند تا معلوم شود آیا درمانهای جدید سرطان ایمن تر، موثرتر یا بهتر از درمانهای استاندارد هستند یا نه؟
بسیاری لز درمانهای استاندارد کنونی سرطان بر اساس مطالعات بالینی پیشین تایید شده اند. بیمارانی که در یک کارآزمایی بالینی شرکت میکنند ممکنست درمان استاندارد بگیرند یا از اولین افرادی باشند که درمان جدید را میگیرند.
بیماران مشارکت کننده در کارآزمایی های بالینی همچنین موجب بهبود روند درمان سرطان در آینده میشوند. حتی زمانیکه کارآزمایی بالینی به درمان موثر جدیدی منتج نمیشود، اغلب پاسخ پرسشهای مهمی داده میشود که میتواند تحقیقات آینده را به جلو ببرد.
- بیمار میتواند قبل، حین یا بعد از شروع درمان سرطان وارد کارآزمایی بالینی شود.
برخی از کارآزمایی های بالینی تنها شامل بیمارانی میشود که هنوز درمان نشده اند. سایر کارآزمایی ها درمان را در بیمارانی که تا کنون با درمان های پیشین بهتر نشده اند تست میکنند. برخی از کارآزمایی های بالینی نیز راههای جدید متوقف نمودن عود سرطان یا کاهش عوارض درمان سرطان را بررسی میکنند.
- ممکنست نیاز به انجام آزمایشات پیگیری باشد.
برخی از تستهایی که برای تشخیص سرطان یا تعیین مرحلهstage سرطان به کار رفته اند ممکنست دوباره تکرار شوند. برخی از تستها تکرار میشوند تا معلوم شود درمان چقدر خوب بوده است. تصمیم به ادامه، تغییر یا توقف درمان ممکنست بر پایه نتایج این تستها گرفته شود.
برخی از تستها بعد از پایان درمان به صورت دوره ای تکرار میشوند. نتایج این تستها میتواند نشان دهد که آیا وضعیت شما تغییر کرده است یا بیماری عود کرده است. به این تسها گاهی تستهای پیگیری یا چکاپ میگویند.
گزینه های درمان بر اساس مرحله stage بیماری:
درمان مرحله I سرطان پروستات:
درمان استاندارد StageI سرطان پروستات:
- انتظار با چشم باز.
- پیگیری فعال. اگر سرطان شروع به رشد کرد، ممکنست هورمون درمانی داده شود.
- پروستاتکتومی رادیکال، معمولا همراه با لنفادنکتومی لگنی. ممکنست پس از جراحی رادیوتراپی داده شود.
- پرتودرمانی از خارج بدن: ممکنست پس از پرتو درمانی هورمون درمانی هم انجام شود.
- پرتودرمانی از داخل بدن با دانه های رادیواکتیو.
- کارآزمایی بالینی با اولتراسوند متمرکز با شدت بالا.
- کارآزمایی بالینی کرایوسرجری.
می توانید بر اساس سن، نوع سرطان و محل انجام کارآزمایی، مطالعه مناسب خود را پیدا کنید.
درمان مرحله II سرطان پروستات:
درمان استاندارد stageII سرطان پروستات:
- انتظار با چشم باز
- پیگیری فعال. اگر سرطان شروع به رشد کرد، ممکنست هورمون درمانی داده شود.
- پروستاتکتومی رادیکال: معمولا با خارج سازی غدد لنفاوی لگن. ممکنست بعد از جراحی رادیوتراپی داده شود.
- رادیوتراپی از خارج بدن: ممکنست بعد از پرتو درمانی، هورمون درمانی انجام شود.
- رادیوتراپی داخل بدن با دانه های رادیواکتیو.
- کارآزمایی بالینی کرایوسرجری.
- کارآزمایی بالینی با اولتراسوند متمرکز با شدت بالا.
- کار آزمایی بالینی با پرتودرمانی پروتون.
- کارآزمایی بالینی هورمون درمانی و سپس پروستاتکتومی رادیکال (کامل).
میتوانید بر اساس سن، نوع سرطان و محل انجام کارآزمایی، مطالعه مناسب خود را پیدا کنید.
درمان مرحله III سرطان پروستات:
درمان استاندارد StageIII سرطان پروستات:
- رادیوتراپی از خارج بدن. ممکنست پس از رادیوتراپی هورمون درمانی داده شود.
- هورمون درمانی. ممکنست پس از هورمون درمانی پرتو درمانی داده شود.
- پروستاتکتومی رادیکال (کامل). ممکنست پس از جراحی رادیوتراپی انجام شود.
- انتظار با چشم باز.
- مراقبت فعال. اگر سرطان شروع به رشد کرد، ممکنست هورمون درمانی داده شود.
درمان کنترل سرطان محدود به پروستات و کاهش علایم ادراری:
- رادیوتراپی از خارج بدن.
- رادیوتراپی داخل بدن با دانه های رادیواکتیو.
- هورمون درمانی
- خارج سازی پروستات از راه مجرای ادرار(TURP) .
- کارآزمایی بالینی انواع جدید پرتودرمانی
- کارآزمایی بالینی کرایوسرجری
میتوانید بر اساس سن، نوع سرطان و محل انجام کارآزمایی، مطالعه مناسب خود را پیدا کنید.
درمان مرحله IV سرطان پروستات:
درمان استاندارد StageIV سرطان پروستات:
- هورمون درمانی
- همرمون درمانی همراه با شیمی درمانی
- بیسفوسفونات
- پرتودرمانی از خارج بدن. ممکنست پس از پرتو درمانی هورمون درمانی انجام شود.
- پرتودرمانی ساتع کننده پرتو آلفا.
- انتظار با چشمان باز.
- پیگیری فعال. اگر سرطان شروع به رشد کرد، ممکنست هورمون درمانی داده شود.
- کارآزمایی بالینی پروستاتکتومی رادیکال با ارکیکتومی.
درمان کنترل سرطان پروستات و کاهش علایم ادراری:
- رادیوتراپی
- خارج سازی پروستات از راه مجرای ادرار (TURP)
می توانید بر اساس سن، نوع سرطان و محل انجام کارآزمایی، مطالعه مناسب خود را پیدا کنید.
درمان عود سرطان پروستات:
سرطان پروستات عودکننده، سرطانی است که بعد از درمان دوباره عود کرده است (برگشته است). سرطان ممکن است در پروستات یا سایر قسمتهای بدن دوباره بروز کند.
درمان استاندارد عود سرطان پروستات:
- هورمون درمانی.
- شیمی درمانی برای بیمارانی که اخیرا با هورمون درمانی درمان شده اند.
- درمان بیولوژیک با sipuleucel-T برای بیمارانیکه هورمون درمانی شده اند.
- پرتودرمانی از خارج بدن.
- پروستاتکتومی برای بیمارانی که پرتودرمانی شده اند.
- پرتو درمانی با اشعه ساتع کننده آلفا.
می توانید بر اساس سن، نوع سرطان و محل انجام کارآزمایی، مطالعه مناسب خود را پیدا کنید.
"بیشتر بدانید (نقش روانشناسی در سرطان مثانه)"
"اگر سوالی دارید، بپرسید."
مترجم: سید سعید کسایی، فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی